Opplev Øst Norge

Når vi nordmenn ønsker å feriere, så er det ganske enkelt mange reisemål som kommer til minnet. Gode eksempler er Spania, Tyrkia, USA og kanskje mer eksotiske steder som Bali og New Zealand. Kort og godt kunne vi egentlig laget en liste som hadde pågått i det evige. Vi nordmenn elsker simpelthen å reise rundt omkring. Det stedet vi dog reiser minst til, eller rettere sagt i, er vårt eget land. Det er meget synd. Når vi dog reiser her, så er det som oftest til hovedstaden eller Vestlandet. Enten vi ønsker å se slottet og operahuset, eller Trollstigen og lange fjorder, så foretrekker vi disse stedene. Hva så med andre regioner i Norge? Det finnes mange vakre regioner, og en av de mange er Øst Norge. Dette er nærmest en glemt region, og vi må derfor ta en nærmere titt på denne.

Sist gang det skjedde noe av internasjonal verdi i Øst Norge var når OL kom seg til Lillehammer i 1994. Det var bare andre gang Norge skulle arrangere OL, men for et mesterskap det var. Anleggene som ble bygd den gang er fortsatt i bruk, og dersom du reiser til Lillehammer, så kan du se disse i dag. Lillehammer huser dessuten det tradisjonelle Birkebeinerrennet, som står til minne om Birkebeinere som hentet vår konge den gang i pulk. Det som kanskje er mest unikt med akkurat denne regionen er at du kan dra både på vinteren og sommeren, og få like mye ut av det. Vinteren byr på den nostalgiske følelsen til vinter OL i 94, og du kan gå gjennom julegatene i Lillehammer om ønskelig.

Sist men ikke minst er Øst Norge utrolig vakkert om sommeren. Der det minner om klassisk norsk natur, så gir slettelandskapet og villmarka her en ekstra topp på kaka. Dessuten kan du nyte en tur på Mjøsa om sommeren her. Sett deg ombord i Skibladner, Norges kanskje aller mest kjente skip. Reis gjennom historien og opplev Øst Norge på kloss hold.

Dette er en region som vi alle må utforske mer. Den vakre Gudbrandsdalen huser noen av Norge sine aller mest spennende hemmeligheter. Dersom du ser etter et sted å reise til i 2019, så er dette uten tvil et godt sted å starte. Enten det blir en tur midt på sommeren, eller kanskje en tur på vinteren for å oppleve julegatene, så er dette et reisemål du neppe kommer til å angre på!