Opplev Telemarkskanalen

Norge besitter mange stole kulturminner som gir oss nostalgien tilbake i tid. Enkelte bare står der og er ikke lenger i bruk. Det er synd fordi vi ikke virkelig får se hva nytten egentlig var eller hva det ble brukt til. Det finnes dog minner der ute som fortsatt er i sving. Om enn ikke av praktiske årsaker, så blir Telemarkskanalen fortsatt vist frem med sin prakt for turister over hele landet. Her er et utmerket råd å komme seg på en turistferge som baner seg gjennom slusene. Da kan du for eksempel nyte en bedre lunsj, samtidig som du får sett hele Telemarkskanalen. La båten ta med deg på et eventyr gjennom en ufattelig spennende reise.

Slusene ble før i tid brukt av båter som ønsket å reise gjennom Telemark. Da dette fylket besitter et ganske så kupert terreng, og elvene ikke akkurat er veldig samarbeidsvillige, så trengtes det en løsning. Selv om båtene enkelt kunne ferdes over innsjøene, så oppsto problemet da de skulle reise nedover elvene som koblet disse sammen. Disse elvene suste i ekstreme vassdrag og terrenget var tøft. Det var da Telemarkingene oppfant noe så spesielt som sluser. Selv om du kan se disse i for eksempel Nederland, så er dette nærmest kun et norsk konsept å bruke fortsatt.

Du kan altså da begi deg ut på å se akkurat hvordan disse blir brukt. Det aller gøyeste med denne turen er at ingenting har endret seg. Tro det eller ei, så bruker Telemarkingene fortsatt den eksakt samme teknologien og det eksakt samme utstyret. Altså trenger du ikke engang forestille deg noe av det som foregikk her. Kanskje er du til og med så heldig at matrosene er kledd opp i de gamle kostymene. Uansett hvor du begir deg på turen, så vil du legge merke til at denne turen er designet for å minne deg om akkurat hvordan forholdene var på den tiden. Det er med andre ord en helt perfekt tur for å oppdage Norges fortid på kloss hold.

Blant mange turer rundt omkring i Norge, så er slusene i Telemarkskanalen utvilsomt blant de beste. Her får du miksen av autentisk historie ved slusene med den vakre naturen fylket har å by på. Fergene vil fare gjennom mange innsjøer i tillegg til slusene, så ikke bekymre deg for at det skal gå sakte. Tvert imot, kom deg ut på dekk og nyt vinden i håret mens fergene beveger seg i full fart over de vakre innsjøene i dette fylket. Du kan være med på denne reisen dersom du bare velger Norge sommeren 2019. Glem dyre og tamme ferier sydover. Sommeren er mer enn fin nok her hjemme, og du fortjener å oppleve ditt eget land!