Svalbard neste?

Vi har alle hørt om denne arktiske øygruppen, men veldig få av oss har faktisk vært her oppe. Dette er synd, for Svalbard kan by på litt av hvert av opplevelser. Både på sommer- og vinterstid er det ulike ting å gjøre her, og derfor er beste tidspunktet å dra hit på avhengig av dine preferanser. Reis hit og bli en av få i vennegjengen din som kan skryte av å ha vært på Svalbard!

Om vinteren

Solen begynner å komme tilbake i februar, og fra da og fram til mai er det perfekt å utforske villmarken. Er du heldig, kan du få øye på bl.a. sel på fjordisen. Her kan du kjøre hundespann og snøscooter, besøke isgrotter og gå på lengre skiturer. Dette kan gjøres i alle vintermåneder, og er derfor kanskje noe du rekker å gjøre i 2019 mens det fremdeles er tid.

Mellom oktober og februar er det mørketid, og det kan bli vanskelig å skille mellom midnatt og formiddag hvis ikke du ser på klokken. Når nordlys og månelys blandes på stjernehimmelen, er det et skue uten like. Lyset skifter farge støtt, og fjellet og snøen reflekterer det på utrolig vakkert vis.

Om sommeren

Dersom du synes båtsafari, hundekjøring på hjul, fjellvandring, isbrevandring eller kajakk virker fristende, bør du dra mellom mai og september. Det er også mulighet for å se hvaler og hvalross på denne tiden av året, så vel som store fugleflokker som vender tilbake etter å ha vært borte vinteren. I forbindelse med sommeraktivitetene, er det mange dagsturer du kan melde deg på her.

Husk at lyset ikke forsvinner, så her gjelder det å passe på tiden selv! Å besøke Svalbard føles som å være ved verdens ende, og en tur hit vil komme til å stå friskt i minnet i lange tider fremover. God tur!