Trondheim i fokus

I følge sagaen til Snorre Sturlason, så ble Trondheim grunnlagt helt tilbake i år 997. Det gjør byen til en av Norges eldste storbyer. Den gang, og gjennom store deler av Middelalderen, så ble byen faktisk regnet som Norges hovedstad. Byen byr derfor på en rekke historiske monumenter som minner oss om denne tiden. Blant annet har vi Nidarosdomen, den klassiske katedralen, Munkholmen, Gamle Bybro og ikke minst Kristiansten Festning. Disse er alle historiske monumenter som minner oss om hvilken fantastisk by dette er, både hva gjelder historie og ikke minst arkitektur.

Dersom du besøker Trondheim, så kan du rett og slett ikke unngå Nidarosdomen. Dette bygget er Norges offisielle kirke, og det aller største gjenværende bygget fra Middelalderen i hele Europa. Det er ganske utrolig å tenke på. En annen interessant fakta som ikke så altfor mange vet er at kirken er bygget over Olav Haraldson sin grav. Det er med andre ord en meget viktig kirke i henhold til norsk historie. Denne kongen falt ved slaget på Stiklestad, et monumentalt slag i norsk krigshistorie av mange grunner. Dessuten er kirken et populært sted for pilgrimmer å dra til, kanskje mer populært enn det vi nordmenn egentlig innser.

Forbi Nidarosdomen renner også byens prakt, nemlig Nidelven. Denne sagnomsuste elven har ført mange helter inn til byen. Den er også kjent for å ha blitt omtalt i sang. Videre er den flott å ha om sommeren, da en både kan bade i den, da den er større og i bevegelse, og en kan sitte langsmed elva. Den er uten tvil Trondheim sin store prakt og et viktig samlingspunkt. Beveger vi oss nedover mot kaia, så finner vi også stedet der fienden gang på gang ble stoppet.

Munkholmen var klar for ethvert angrep og tok ut alle trusler. Dersom noen skulle komme seg forbi og prøve å snike seg inn i byen, så sto derimot soldatene ved Kristiansten Festning klare med kanonene. Trondheim var i det hele tatt en veldig vanskelig by å trenge seg inn i. Det synes godt på hvor mye arkitektur som faktisk gjenstår i byen.

Dersom du er på utkikk etter en skatt å besøke innenlands i 2019, så er absolutt ikke Trondheim noe dårlig alternativ. Kanskje er du litt redd for brautende trøndere, men med den flotte arkitekturen og ikke minst historien bak, så er Trondheim definitivt et sted som det er verdt det å besøke!